Szolgáltatások

Gyógyfürdő

Gyógyvizes medencéinkben, a Nyírbátorban felszínre törő kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos (Báthory) gyógyvizet alkalmazzuk, amelynek oldott sótartalma összesen 1526 mg/l.

Strand

A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő mellett nyitotta meg kapuit a nagy hagyományokkal rendelkező, az átépítésnek köszönhetően európai színvonalúvá vált Strandfürdő.

Wellness

A Sárkányfürdő wellness részlegében különleges élményeket nyújtunk a szaunázás kedvelőinek. A belső térben két finn szauna, infra szauna, gőzfürdő, sógenerátor, só kabin valamint két merülő medence található. 

Uszoda

Az úszás áldásos hatásai közismertek. 25 méteres sport úszómedencénkben a rutinos úszók, még állítható mélységű tanuszodánkban a legkisebbek is élvezhetik az úszás örömeit.

Gyógyászat

Súlyfürdő kezelés

A súlyfürdő-terápia konzervatív kezelési eljárás. A gerinc és az alsó végtagok nagyízületeinek degeneratív elváltozásaiból eredő betegségek nyújtás útján történő gyógykezelésére szolgál. A cél legtöbbször az ágyéki gerincszakasz nyújtása, mert a gerinc káros elváltozásainak ez a szakasz van a legjobban kitéve, hiszen itt a legnagyobb a nyomó-igénybevétel, ugyanakkor ez a gerincszakasz a leghajlékonyabb.

Lovarda

A 2000 m²-es új Fedeles Lovarda a lovagló versenyek (díjlovagló, díjugrató, fogathajtó) nemzetközi előírásainak is megfelel.

Rendezvényhelyszín

Nyírbátor sajátos hangulatú történelmi, kulturális kisváros, ahol a közelmúltban jelentős, konferencia turizmust és vállalati és családi rendezvényeket, továbbképzéseket segítő kapacitások jöttek létre. A rendezvényhelyszínek mindegyike a szükséges technikai felszereltséggel rendelkezik. (hangosítás, projektor, flipchart tábla stb.)

A város számos más, a rendezvényekhez kapcsolható, a szabadidő hasznos eltöltését biztosító szolgáltatást kínál, így például a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, a fedeles lovarda használatát, a múzeum, a felújított középkori templomok látogatását.

Horgászat

A Szénaréti-tó kulturált környezetben, a Sárkányfürdő mellett található. Autóval parkolni a tóhoz közelebb fekvő fák vonalán kívül szabad. Vízvételezési lehetőség a strand felőli esőbeállónál lévő hálózati kútból. Szalonnasütésre, tűzgyújtásra alkalmas hely az esőbeállóknál. A tó nagyon jól telepített, éves szinten 100 mázsa halmennyiséggel, melynek nagy többsége ponty, de amur, csuka, valamint darabosabb kárász és dévér keszeg.

Babaúszás

Az egészséges életmód fontos része a mozgás, a test karbantartása, melyet legjobb minél korábban elkezdeni. Magyarországon egyre népszerűbb a csecsemőknek kialakított mozgásforma a babaúszás. A babaúszás 3 hónapos kortól 3 éves korig ajánlott amely a csecsemők életkori sajátosságainak megfelelően kialakított, tudatosan felépített játékos mozgás.